LAMAZI de band

In de loop der jaren veel muzikanten hebben samengewerkt met de kern van LAMAZI voor korte projecten of eenmalige optredens. Hier een opsomming ervan.

LAMAZI trio 2014 theater de Cameleon Amsterdam

Christos Chaldoupis, zanger en percusionist treed sinds begin 2012 met LAMAZI. Zijn prachtige stem, originele gezang in Grieks en Roma en zijn stevige toubeleki slag geven een nieuw drive aan LAMAZI.

 

 De laatste maanden van 2011 speelde Conny Essbach bij LAMAZI. Conny is geboren in voormalig Oost Duitsland en is vanaf haar 7e levensjaar in Nederland. Ze heeft accordeon gestudeert aan het Fontys conservatorium Tilburg. Conny heeft een rijke muzikale achtergrond van instrumenten en verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen.

De laatste 10 jaar speelt Conny alleen clarinet en accordeon; klassieke accordeon repertoire en daarnaast vooral actief met klezmer balkan gipsy turks en nu dus ook griekse muziek.

 

 

 

De hele 2011 heeft de virtuoze cimbaliste Pit Hermans met LAMAZI opgetredenPit is opgegroeid in het zuidelijke Limburg, heeft meer harmonische ruimte voor improvisaties in onze arrangementen gebracht. Het percussieve element in de cimbaalklank verrijkt alle ritmische patronen. Door de aanwezigheid van Pit is ons muziek nog meer richting Balkan gegaan. 

Pit Hermans is gebaseerd in Amsterdam en speelt de Griekse-Roemeens-Hongaars cimbaal en de Appenzeller hackbrett. Ze is ook singer-songwriter in zigeuner stijl, en begeleiding zichzelf met cimbaal of gitaar.

Pit Hermans

De laatste helft van 2011 heeft de opkomende zangeres Katerina met LAMAZI opgetreden. Haar onvervalste rebetika stem, haar oprecht gepassioneerde interpretatie van volksliederen en haar podiumuitstraling zijn troef.

 

LAMAZI de band @ Magneet festival

Na het Magneet festival is er een uitgebreide formatie onstaan met meerdere muzikanten, gericht op festivals en dansevents. De selectie uit het repertoire werdt gericht op dansbare nummers uit het LAMAZI concept. Deze ontwikkeling was vollop aan de gang in het najaar van 2011.

 

Tijdens de herfst van 2011 LAMAZI had een stevige rythm sectie, met drummer en percussionist Kyjung Moon en basspeler Mario Macek.