De Kern van LAMAZI

LAMAZI is begonnen eind 2009 als duo met een wereldmuziek repertoire voor gitaar en cello en heeft sindsdien veel volk en entehno (gecomponeerde) Griekse liedjes uitgevoerd in Nederland. Lamazi zoekt het snijpunt van Griekse muziek met cizeuner en Balkan muziek.

Alexandros Kyrkos, inspirator en overblijver van de eerste duo LAMAZI, is een gitarist en zanger die zijn muzikale roots heeft in het Griekenland van de jaren '80 en zijn basis in het hedendaagse Amsterdam. Alexandros kwam in Athene in de kringen van de pop muziek terecht, terwijl hij zich klassieke technieken voor de gitaar op het conservatorium eigen maakte. In Nederland is hij niet alleen een voortreffelijke Griekse muziek-vertolker in LAMAZI, maar ook zanger-gitarist in orkesten van rebetika, volksmuziek, hedendaags Grieks, Spaans en Balkanmuziek, hij maakt bewerkingen van klassiekers en hij schrijft tekst en muziek van zijn eigen intrigerende Griekse liedjes.

Alexandros Kyrkos

Sinds oktober 2010 speelt cellist Olsi Yiannis Dhami met LAMAZI, van Albanese afkomst en opgegroeid in Griekenland. Hij is een volmaakt klassieke musicus, cellist in hart en nieren. Hij draagt in zich alle Griekse en Balkans harmonieën en ritmes die zo nodig zijn voor onze repertoire. Zijn masculiene speelwijze geeft nieuwe kracht aan alle arrangementen.

Yiannis is begonnen met cello studies vanaf zijn 5de jaar, heeft de conservatoriumstudies in Athene afgerond en studeert momenteel in het conservatorium van Utrecht als UM. In het verleden heeft Yiannis gespeeld als 1ste cellist bij de Symfonie orkest van Athene maar ook met rock band Ciccada.

yannis dammis

Leden van griekse-muziek.nl